Datelco og Panduit 24.09.2024

Reduser kostnader, rackplass og strømforbruk med Panduit Base-8 fiberkabler

I moderne datasentre er effektiv utnyttelse av plass, strøm og ressurser avgjørende. Panduits Base-8 fiberkablingssystem er en ny løsning som reduserer både kostnader, plassbehov i rack og strømforbruk.

I moderne datasentre er effektiv utnyttelse av plass, strøm og ressurser avgjørende. Panduits Base-8 fiberkablingssystem er en ny løsning som reduserer både kostnader, plassbehov i rack og strømforbruk.

Kindereggeffekten gjør systemet til et perfekt valg for både små og store datainstallasjoner, uansett om de befinner seg i en bedrift, i et kontorfellesskap, i et felles datasenter eller i et enkelt serverskap.

Hva er Base-8 fiberkablingssystem?

Panduit Base-8 fiberkabler er spesielt designet for å håndtere applikasjoner som krever åtte fiberkanaler, med fire kanaler dedikert til sending (Tx) og fire til mottak (Rx). Systemet har stor fleksibilitet, og kan som nevnt benyttes i alle typer lokasjoner.

Base-8 fiberkabler er tilgjengelig i flere formfaktorer og tetthetsalternativer, inkludert SFQ QuickNet™, OptiCom®, og HD Flex™. I tillegg tilbyr systemet skreddersydde løsninger for trunker, interconnects (jumperkabler) og fan-out kabler. Man kan velge mellom ulike fibertyper, flammesertifiseringer, kontakttyper, ytelse, polaritet og lengde, alt etter behov.   

 

Hvorfor Base-8 over Base-12?

I flere tiår har Base-12 strukturert kabling vært standarden for fiberinstallasjoner, spesielt i kjernenettet. Men med innføringen av 40GbE-standarden, ble det tydelig at Base-8 hadde store fordeler for applikasjoner som krever oppdeling til 4x10G. Behovet for 8-fiber oppdelingsapplikasjoner har siden økt, spesielt med utviklingen av teknologier som 100G x (4) 25G, 400G x (4) 100G, og 800G parallelltilkoblinger.

En av de største fordelene med Base-8 over Base-12 er at det gir høyere fiberutnyttelse uten behov for konverteringsutstyr som fan-out kabler eller kassetter. Dette reduserer ikke bare kompleksiteten, men også kostnadene ved installasjon og drift.

Les også: Er datarommet rotete? Hvordan er det da med IT og sikkerhet?

 

Økonomiske fordeler

Panduit Base-8 systemet gir flere økonomiske fordeler.

  • Ved å optimalisere fibrenes utnyttelse og redusere behovet for konverteringsmedier, bidrar systemet til lavere kostnader i datasentre.
  • I tillegg reduseres strømforbruket, noe som har direkte påvirkning på driftskostnadene.
  • Ved å maksimere bruken av tilgjengelig plass i rackene, kan virksomheter også spare gulvplass, som er en kostnadsdriver i mange datasentre.

Les også: Har du hørt om SCS - Scalable Computer Room Solution?

 

Fleksibilitet og fremtidssikring

En annen viktig faktor med Base-8 systemet er fleksibiliteten. Teknologi og applikasjoner utvikler seg raskt, og datasentre trenger løsninger som kan tilpasses fremtidige behov. Base-8 systemet er en fremtidssikker løsning, tilpasset kravene fra moderne og fremtidige høykapasitetsnettverk.

Last ned infografikk

 

Vil du vite mer?

Datelco har vært Panduitpartner i over 20 år. Ta gjerne kontakt med oss i dag for en uforpliktende samtale om Base-8 eller andre utfordringer knyttet til data, nettverk og fiber.

Les også: Datelco er kåret til Panduit Nordic Partner 2024