Datarom fra Datelco 10.09.2024

Har du hørt om SCS - Scalable Computer Room Solution?

Dagens teknologiske landskap utvikler seg raskt, og bedrifter må tilpasse seg for å holde tritt med stadig økende krav til databehandling og lagring.

Dagens teknologiske landskap utvikler seg raskt, og bedrifter må tilpasse seg for å holde tritt med stadig økende krav til databehandling og lagring. Datelco har utviklet et fleksibelt dataromkonsept som dekker dagens krav samtidig som det enkelt kan tilpasses fremtidens behov.

 

Hva er SCS?

SCS står for Scalable Computer Room Solution. Fleksibilitet, som er kjernen i SCS-konseptet, gjør at datarommet kan endres med bedriftens behov, noe som betyr at bedriften kan spare tid, penger og ressurser i det lange løp.

Les også: Er datarommet rotete? Hvordan er det da med IT og sikkerhet?

Slik planlegger vi et SCS-datarom

Vi deler ofte planleggingen av et SCS-datarom opp i tre faser:

Fase 1: Analyse av bedriftens behov

I denne fasen kartlegger vi bedriftens nåværende bruk av datakraft. Dette inkluderer spørsmål som:

  • Hvor mye datakapasitet kreves i dag?
  • Er det planer om å utvide, og i så fall hvor mye?
  • Når forventes behovet for utvidelse?
  • Hvordan vil skybaserte løsninger eller leide serverløsninger påvirke behovet for fysisk datarom?

Svarene på disse spørsmålene gir oss et klart bilde av hva bedriften trenger nå og hvilke endringer som kan forventes i fremtiden.

Fase 2: Fysisk planlegging av rommet

Når vi har analysert bedriftens behov, begynner vi å planlegge det fysiske datarommet. Her tar vi hensyn til flere faktorer:

  • Er det snakk om et nybygg eller et eksisterende rom?
  • Hva er de fysiske begrensningene, som rommets størrelse og form?
  • Hvor skal kabler, strømforsyning og overvåkingssystemer plasseres?
  • Er det behov for nødstrømsaggregat, og hvor skal dette plasseres?

Strømforsyning, kjøling, arealutnyttelse og sikkerhet er viktige elementer i alle datarom, og alt dette hensyntas i denne fasen. For å sikre at datarommet er effektivt og trygt, må vi sørge for at disse elementene spiller sammen, både nå og i fremtiden.

Les også: UPS – Avbruddsfri strømforsyning

Fase 3: Fleksibel bygging

I siste fase ser vi fremover og vurderer hvordan bedriftens databehov kan utvikle seg i årene som kommer. Under bygging tilpasser vi datarommet slik at det enkelt kan oppgraderes med mer datakapasitet, strømforsyning og kjøling. Vi planlegger også for fremtidig installasjon av nye skap og kabling. Da blir det enkelt å utvide datarommet etter hvert som behovene endrer seg.

Les mer om våre tjenester innen datarom

En kostnadseffektiv løsning

Oppgraderinger og utvidelser i et SCS-datarom kan ofte gjennomføres uten store forstyrrelser i den daglige driften. Siden rommet er designet for å enkelt kunne tilpasses, kan nye servere, kabling og kjølesystemer installeres med minimal nedetid.

Med SCS-metoden sikrer bedriften din seg ikke bare en fleksibel og skalerbar løsning, men også langsiktig kostnadseffektivitet. Planleggingen tar hensyn til fremtidige utvidelser, og vil dermed spare bedriften for både tid og penger på sikt.

Ønsker du å vite mer om SCS og hvordan Datelco kan hjelpe din bedrift med å forberede seg på fremtidens databehov?

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale: