Åpen dag på elektrolinja 17.09.2024

Datelco møter fremtidens elektrikere

Bildet er fra Ullern videregående skole, hvor prosjektleder Nikolai Søberg sto på stand sammen med Hans Nicklas Haug, som er lærling i Datelco.

Datelco har tradisjon for å delta på åpen dag på videregående skoler med elektrolinje. Her får vi møte og inspirere neste generasjon elektrikere. Bildet over er fra Ullern videregående skole, hvor prosjektleder Nikolai Søberg sto på stand sammen med Hans Nicklas Haug, som er lærling i Datelco.

I år har vi besøkt elektrostudenter på Ullern, Bjørnholt, Elvebakken, Etterstad og Kuben.


En hyggelig prat og gode råd på veien

På Datelcos stand kan elevene få svar på spørsmål om yrket og lære mer om hva det innebærer å jobbe som elektriker i dag. Datelcos prosjektledere, har som regel med seg en lærling når de er ute på slike skolebesøk. Disse deler gladelig sin erfaring, og kan gi praktiske råd om hvordan man kan få lærlingplass.

Behovet for gode elektrikere er stort, og Datelco benytter denne anledningen til å markere seg som en viktig aktør i markedet i og rundt Oslo. Prosjektleder Nikolai Søberg sier:

"Det er fint at ungdom søker seg til elektro. Samfunnet trenger flere elektrikere! Vi i Datelco ønsker å finne de beste kandidatene, og når vi står ute på skoler, kan vi gi gode råd og tips. Det er også veldig sosialt og hyggelig."

Interessert i utplassering i Datelco? Søk her

Tyggis med råd

På standen deles det ut tyggis, og elevene kan skanne en QR-kode på pakningen for mer informasjon om hvordan de kan sikre seg en lærlingplass. Datelco understreker viktigheten av å tidlig sikte seg inn på den bedriften man ønsker å jobbe i siden. Det er dessverre ikke er nok lærlingplasser til alle. Får man utplassering og utmerker seg positivt, øker sjansene for å få lærlingplass, og de beste lærlingene får ofte tilbud om fast jobb etter læretiden.

 Stand_Elvebakken_publ

Klar for innsats

Selfien er fra Elvebakken, hvor Datelcos faglig ansvarlig Patrik Breiland gleder seg til en dag på stand med lærling Muhammad Ibraiz Hayat. Patrik sier:

"Skolebesøkene byr på morsom avveksling i hverdagen. Vi bekrefter til elevene at de har valgt riktig retning, og snakker om mulighetene de har i arbeidslivet etter endt utdanning."

Datelco er opptatt av å rekruttere dyktige kandidater, og denne tilstedeværelsen på skolene gir både informasjon og inspirasjon til fremtidens elektrikere.

Les også: Datelco: Lærlinger er fremtidens arbeidskraft